Din handling og holdning

Hvad er din holdning og handling lige nu?

For tiden oplever jeg og hører om, mange som lider af angst og depression. Det gør mig trist, at så mange har det sådan, men jeg kan godt forstå dem. Bare det at man hele tiden hører, ser og læser om død, ødelæggelser, terror, økonomisk kriser, voldelige angreb, sygdom, osv. Ja, og så er der alle ens egen personlige kriser og økonomiske op- og nedture. Det gør heller ikke situationen bedre, når man bliver udsat for, at folk lyver, bedrager og nedgør en, og man derefter føler sig grundigt trådt på. Man mister tilliden til folk når det sker og man står uforstående og spørger, hvorfor? Meget naturligt spørgsmål.

Nyhederne reklamerer nærmest for frygt og skaber angst, og samtidigt indikerer politikerne, at de også mener det er ok at gøre som de vil uden at tage hensyn til hvad folk har brug for. Det er ikke en fornuftig holdning at have, i min optik. Frustrerende at se på – naturligvis. Hvad får de også ud af det? For dem som skaber mistillid eller frygt, er det en midlertidig selvophøjelse. For dem der er udsat for det, opnås bl.a. følelsen af, at man ikke kan stole på nogen eller man bliver deprimeret eller angst for at leve og at det vil ske igen. Hvis de følelser skal stoppes der, skal man vælge at kigge forbi det og se det på en anden måde.

Jeg vælger i stedet at sige, lyt til din intuition og din fornuft og tag et skridt tilbage og kig på hvad der sker eller bliver sagt. Føles det forkert eller har du ikke godt med det som sker, så lad ikke frygten for at træde nogen over tæerne sejre, men i stedet reager og sig fra. Konfronter vedkommende når det sker, og sig stop.

Så hvad kan du ellers gøre? Du kan starte med IKKE at blive ved med at være vred og trist over hvad nogen gør eller udsætter dig for, men i stedet kigge på dig selv og dine egen handlinger og reaktioner på netop det du har oplevet. Hvad har du lært af det? Hvad kunne du have gjort anderledes? I virkeligheden drejer det sig om loven om tiltrækning. Det minder om karma. Men i bund og grund, hvordan vil du leve dit liv? Vil du helst være taknemlig for alt hvad du har og modtager og de mennesker du har i dit liv – og dermed være glad? Eller vil du være trist og negativ og irriteret på selv de små ting, som sker og skælde andre ud over det? Og lyve når du syntes det passer dig bedst? Eller blive angst over det hele eller deprimeret ved bare tanken om det? Det kan godt virke som den nemme løsning, men giver dig faktisk flere bekymringer. Mange tror, at det at være positiv og give slip på de følelser, gør én for blød, men reelt giver det dig styrke, for så bestemmer du netop over dit liv, og tillader dig selv mere glæde og undgår andres negativ påvirkning.

Der er heller ingen som er perfekt og ved alt, eller gør alt rigtigt. Vi begår alle fejl, på en eller anden måde, på et eller andet tidspunkt, men vi gør også mange rigtige og gode ting hver dag. Til gengæld, hvis vi går og banker os selv og andre oven i hovedet, kan man ikke andet end blive i dårligt humør, deprimeret og syg. Det hjælper altså ingen. Hvis du har lavet en fejl, så se om du kan rette den ellers accepter, at det ikke kan være anderledes og lær af det, så du ikke begår den igen. For det handler om at komme videre med dig selv og ikke ”hænge fast” i det som ER sket.

Jeg er overbevist om, at vi alle er sat på jorden for at lære og udvikle os. Jeg tror på karma, som betyder kort, at alle ens handlinger har en konsekvens. Det handler ikke om at blive straffet eller ”få som du fortjener”. Det handler om at lære og udvikle sig. Derfra forstår man hvilken betydning ens handling har for en selv og for andre. Altså, har du lært at tilgive, bliver du også tilgivet. Er der nogen som har gjort dig ondt, så tro på at karma nok skal tage sig af personen. Og omvendt. Altså, det hele kommer tilbage til dig – DIN holdning til livet og DINE handlinger påvirker DIT liv. Derfor er det DIT ansvar for hvordan dit liv udarter sig. Vil du have forandringer, så tag de skridt der skal til for at ændre det. Bliver du angst af at se nyhederne, så lad vær med at se dem og fokusere på dit eget liv og alt det gode, som sker her og nu hos dig. Der er mange måder at se dit liv på, men at tag et skridt af gangen – leve og vær opmærksom på her og nu – er en god start.

Med positive og kærlige tanker om livet fra Lisa Hausgaard.