Pinse

Hvorfor holder vi Pinse?

Fra et historisk perspektiv, started Kristendommen ikke med Jesus fødsel eller død og endda ikke hans opstigning til himlen. Den startede ved Pinsen – den dag den Hellige Treenighed trådte ind i et rum med Jesus’ apostle og derefter ind i dem hver i sær – en begivenhed som gjorde ”kirken til en kirke”, som nogle vil sige.

Selvom Pinse er prop fyldt med religiøs betydning og er en helligdag, bliver den ikke rigtigt fejret, nu om dage. Kort fortalt, falder Pinse 50 dage efter Påske og det er kirkens fødselsdag.  Ved Jesus sidste middag, gav han sine 12 discipler instrukser om, at de selv skulle gå ud i verden og prædike og heale de syge. Det var faktisk dér de blev til hans apostle. 50 dage efter Jesus død, nedsteg Treenigheden (Gud Fader, Guds Søn, Helligånden) til apostlene og fik dem til at tale i fremmede sprog, så budskaberne kunne forstås af alle. Denne ”Pinse” oplevelse, gav dem muligheden for at tale direkte med Gud og gjorde, at der blev et enormt skift i opfattelsen af religion og fundamentet blev lagt til det, som blev til Kristendommen i dag. Der er selvfølgeligt flere detaljer, men det må du selv læse mere om, hvis du har lyst til det.

Hvad kan man så bruge betydningen af det til nu? Personligt har jeg altid følt, at Pinse var en speciel tid. Dog ikke noget med kirken eller religion. Det er dér hvor jeg føler, at man virkelig kommer i kontakt med sin egen Gud /sjæl/ånd og hvor det giver én, en følelse af, at være klar til at starte på noget nyt i sit liv. Man kan gøre det hele året, men tiden gør én opmærksom på det. Der er også en følelse af, at energien er på et højt niveau, som giver én det der skal til, for at lave de ændringer eller fornyelser som man har brug for, så man kan videreudvikle sig åndeligt. Jeg har i hvertfald den følelse, at nu skal der ske noget nyt og anderledes – en glædesfyldt tid med gode oplevelser.

Jeg håber også du får den følelse og går med den.

Rigtig god Pinse!

Lisa Hausgaard – clairvoyant rådgiver og healer